سرقت از منزل 19 درصد افزایش یافت

چهارشنبه،۲۶ دي ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۵

رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی (ناجا) گفت: سرقت از منازل از فراوانی بیشتری نسبت به سرقت های دیگر برخوردار است به طوری که نسبت به سال گذشته در حوزه سرقت از منازل 19 درصد افزایش داشتیم. البته میزان کشفیات نیز 20 درصد افزایش یافته است.

سرقت از منزل 19 درصد افزایش یافت

سردار محمدرضا مقیمی در حاشیه همایش معاونان مبارزه با سرقت استان ها در جمع خبرنگاران افزود: در مورد آمار و ارقام وقوع سرقت می توانیم بگوییم که در بحث سرقت از منازل فراوانی بیشتری داریم به گونه ای 9 درصد کل سرقت ها را سرقت از منازل تشکیل می دهد و سرقت خودرو و احشام و خروج احشام از کشور از دیگر مورد سرقت در کشور است.
وی افزود: یکی از مشکلات ما در سرقت از منازل دو موضوع است که یکی از آنها این است که ما به هیچ عنوان حفاظت از منازل را جدی نگرفته ایم به ویژه اینکه در منازل بسیار ناامن هستند.
مقیمی ادامه داد: دوم اینکه ما منازل خود را با بانک مرکز اشتباه گرفته ایم و عمده سرقت های منازل طلا و ارز است و آن هم به این دلیل است که این اجناس به راحتی نقد می شوند و در زمان دستگیری سارق مالی برای بازگردانی اموال به مالباختگان وجود ندارد.
مقیمی اضافه کرد: با تشکیل قرارگاه مقابله با سرقت با توجه به اینکه از سال 1392 شاهد افزایش سرقت بودیم، با راه اندازی این قرارگاه توانستیم میزان سرقت را در سال های 94 و 95 کاهش دهیم اما متاسفانه میزان سرقت در سال 96 افزایش یافته است.
وی گفت: در 9 ماهه نخست امسال شاهد افزایش سرقت ها بودیم و این در شرایطی است که با تمام طرح هایی که اجرا کردیم، نتوانستیم میزان سرقت را کاهش دهیم و در این رابطه سازمان های دیگر هم باید ورود کنند. مشکلات اقتصادی باعث شده است میزان سرقت در کشور افزایش یابد به همین دلیل قرارگاه مبارزه با سرقت باید پویایی بیشتری پیدا کند تا در رابطه با وقوع سرقت کاهش داشته باشیم و حتی آن را به صفر برسانیم.
رئیس پلیس آگاهی کشور گفت: برای هر استان طرحی مجزا برای مقابله با سرقت تدوین شده است. اگر در سال 97، هشت مورد سرقت از بانک داشتیم به همان میزان هم کشفیات داشتیم.
وی تاکید کرد: با مجرمان نباید به گونه ای رفتار کرد که آنها بزرگ جلوه کنند و نباید به آنها لقب سلطان بدهیم. همکاران ما تلاش زیادی برای دستگیری این سارقان می کنند و نباید این القاب آنها را بزرگ کنند.
رئیس پلیس آگاهی کشور گفت: اطلاعات زیادی از طریق مردم به دست ما می رسد که این اطلاعات شامل فیلم ها و گزارش های مردمی است.
مقیمی اظهار داشت: به عقیده ما به صلاح جامعه نیست که شیوه وقوع سرقت را در جامعه منتشر کنیم. برخورد با تبهکاران مربوط به نیروی انتظامی نیست و سازمان های دیگر نیز باید همکاری کنند.

سارقان بار اولی در حال افزایش هستند

جانشین فرمانده نیروی انتظامی (ناجا) نیز در این همایش گفت: در سال گذشته سرقت روند کاهشی داشت اما امسال به دلیل تشدید برخی مسائل مانند بیکاری، مشکلات اقتصادی و توسعه حاشیه نشینی این روند رو به افزایش گذاشته است؛ به طوری که سارقان بار اولی در حال افزایش هستند و باید در این زمینه فکری شود.

ایوب سلیمانی در حاشیه همایش معاونان مبارزه با سرقت در جمع خبرنگاران افزود: تعداد سارقان حرفه ای در کشور 200 هزار نفر است و بیش از 65 درصد سرقت ها توسط سارقان حرفه ای و سابقه دار و پرونده دار انجام می شود که اگر تمرکز بر این جمعیت صورت گیرد، اثر بیشتری دارد.
وی ادامه داد: بیش از 20 درصد احساس ناامنی ناشی از سرقت است به ویژه سرقت هایی که به زندگی شخصی مردم برمی گردد. 70 درصد سرقت ها در 10 استان و مرکز استان از جمله تهران، البرز، فارس، خوزستان، خراسان رضوی، کرمان و اصفهان انجام می شود.
سلیمانی اظهار داشت: در سال گذشته و نیمه سال گذشته روند روبه کاهش در سرقت داشتیم اما از سال گذشته به دلیل تشدید برخی امور که در حوزه کنترل ما نیست مثل بیکاری، مشکلات اقتصادی، توسعه حاشیه نشینی، عدم مدیریت صحیح معتادان متجاهر و عدم پیش بینی مکان مناسب برای نگهداری بلند مدت و درمان آنها آمار سرقت افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: البته برای جمع آوری و نگهداری معتادان متجاهر مکان های مناسبی در تهران پیش بینی شده است که تا پایان سال از سطح تهران جمع آوری و در اختیار مکان های ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار می گیرند.
سلیمانی اضافه کرد: قرارگاه مبارزه با سرقت که از قبل فعال بوده است و با رویکری جدید فعال تر می شود و علاوه بر این، طرح اقدام مبارزه قاطع با توسعه سرقت تهیه شده و مراحل اولیه آن را شروع کرده ایم. جلسه امروز توجیه استانی برای اجرای این طرح بوده است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی (ناجا) افزود: در اجرای این طرح از ابزارهای جدید، تمرکز جدی بر تقویت حوزه های اطلاعاتی و عناصر اصلی استفاده می شود.
وی با اشاره به عناصر پنج گانه سرقت اعم از سارق، جغرافیای سرقت، موضوع سرقت، مالخرها و کارکنان ناجا، گفت: در نظر داریم بر حوزه ارتقای اصول حرفه ای و دانش کارکنان تمرکز کنیم زیرا برخورد جدی با مالخرها از الویت های پلیس است.
سلیمانی اضافه کرد: بیش از 65 درصد سرقت های کشور کشف می شود همچنین در زمینه سرقت خودرو 95 درصد سرقت ها کشف می شود که 85 درصد این کشفیات در ماه های اول صورت می گیرد. همچنین برخی اقلام سرقتی به صاحبان آنها برنمی گردد زیرا اقلام کدینگ نیستند و برچسب ندارند.
جانشین فرمانده ناجا گفت: بر این اساس، سامانه نمایشگاه مجازی اموال مسروقه راه اندازی شده است که سال گذشته به صورت آزمایشی در تهران اجرا شد و در 10 ماه گذشته در تهران جواب داده است و امسال در سراسر کشور راه اندازی می شود.
سلیمانی افزود: اموال مسروقه در سامانه بارگذاری می شود و افراد مالباخته که گزارش سرقت داده اند، با پرکردن فرم هایی وارد نمایشگاه مجازی می شوند و با اجازه مرجع قضایی اموال مسروقه به آنها بازمی گردد.
به گفته وی حدود 10 سند در حوزه های امنیت، انضباط و آرامش اجتماعی هفته آینده در قالب همایش مورد بررسی قرار می گیرد.