ترامپ نسبت به پیمان دفاعی با ژاپن ابراز نارضایتی کرد

پنج شنبه،۰۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۳

"دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا که هم اکنون در مسیر سفر به توکیو به منظور شرکت در نشست سران جی ۲۰ است نسبت به توافق دفاعی کشورش با ژاپن یکی از متحدان اصلی واشنگتن، ابراز ناخشنودی کرد.

ترامپ نسبت به پیمان دفاعی با ژاپن ابراز نارضایتی کرد

تلویزیون دولتی ژاپن روز پنجشنبه گزارش کرد ترامپ پیش از حرکت به سوی اوزاکا در غرب ژاپن برای شرکت در نشست گروه ۲۰، با یکی از رسانه‌های آمریکا مصاحبه تلفنی انجام داده است.

هنگامی که از او پرسیده شد که از طریق دستیابی به توافق‌های دوجانبه با ژاپن، هند و کشورهای جنوب شرقی آسیا، خواستار تحقق چه چیزی می‌باشد ترامپ پاسخ داد که تقریباً همه کشورهای جهان شدیداً از آمریکا سو استفاده می‌کنند و این غیرقابل باور است.

ترامپ در ادامه درباره اتحاد امنیتی بین آمریکا و ژاپن نیز گفت که اگر به ژاپن حمله شود ما می‌جنگیم و جنگ جهانی سوم آغاز می‌شود ما دخالت می‌کنیم و با جان خود از آنها حفاظت می‌کنیم اما اگر به ما حمله شود، ژاپن اصلاً مجبور نیست به ما کمک کند آنها می‌توانند این حمله را در یک تلویزیون سونی تماشا کنند.

پیش از این نیز برخی منابع گفته بودند که رئیس جمهوری آمریکا با افراد نزدیک خود درباره خروج از پیمان بلند مدت دفاعی با ژاپن سخن گفته و این پیمان را بسیار یکجانبه و در راستای منافع توکیو توصیف کرده است.

ترامپ گفته بود این توافق به شدت یکجانبه است، چرا که دفاع از ژاپن در برابر هرگونه حمله را به آمریکا تحمیل می‌کند، اما تعهدی برای ارتش ژاپن در حمایت از آمریکا ایجاد نکرده است.

پیمان دفاعی آمریکا و ژاپن حدود ۶۰ سال پیش میان دو کشور به امضا رسید و به نوعی اساس اتحاد دو کشور پس از جنگ جهانی دوم را تشکیل می‌دهد.

ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید تاکنون از چندین پیمان بین‌المللی خارج شده است که توافق هسته‌ای ایران، توافق آب و هوایی پاریس، پیمان منع موشک‌های میان‌برد هسته‌ای و پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) از جمله این موارد هستند.

چهاردهمین نشست سران جی ۲۰ روزهای ۲۸ و ۲۹ ژوئن ۲۰۱۹ (۷ و ۸ تیر ۱۳۹۸) در شهر اوزاکا ژاپن برگزار می‌شود این نشست ها از سال ۲۰۰۸ یعنی زمانی که این رهبران برای بحث در باره واکنش به بحران مالی جهانی یک جلسه اضطراری تشکیل دادند، تا کنون هر ساله برگزار شده است.

نمایندگان کشورهای گروه ۲۰ از این نشست دو روزه در اوزاکا برای بحث درباره تجارت، نوآوری فناورانه و تغییرات آب و هوایی و موضوعات دیگر استفاده خواهند کرد این نشست در حالی برگزار می شود که اصطکاک بین آمریکا و چین بر اقتصاد جهانی سایه افکنده است.

نشست سران گروه ۲۰ هر سال به منظور فرصتی برای دیپلماسی سطح بالا عمل می کند بسیاری از کشورها ترتیبی داده اند تا رهبرانشان در حاشیه این نشست گفت و گوهایی رو در رویی داشته باشند.