چه کسی فرایند تولید ارز دیجیتال از درختان را تکمیل می‌کند

سه شنبه،۲۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۱

شاید ایده‌ی درخت پول، تا حدی انسان را به یاد داستان پینوکیو و حکایت کاشتن سکه‌هایش در زمین به امید این که درختی از سکه داشته باشد، بیندازد. اما ظاهرا این ایده در قالبی جدید در زمینه‌ی ارز دیجیتال در حال رخ دادن است.

چه کسی فرایند تولید ارز دیجیتال از درختان را تکمیل می‌کند

این که بتوان از گیاه جریان الکتریکی تولید کرد، کشف تازه‌ای نیست. اما استفاده از برق حاصل از درختان برای استخراج ارزهای مجازی، راهکار جدیدی محسوب می‌شود که توسط یک پژوهشگر فرانسوی عملی شده است. آیا در آینده‌ای نه چندان دور همه برای پول درخت خواهند کاشت؟

اگر احتمال بدهیم که روزی استخراج ارز مجازی از طریق برق حاصل از گیاهان آنچنان پیشرفت کند که بخش عظیمی از کره زمین را درختان و پوشش‌های گیاهی مناسب با تولید انرژی مورد نیاز بپوشانند، شاید بگوییم این اتفاق بهترین اتفاق برای زمین خواهد بود.

سال‌ها پژوهشگران زیادی روی موضوع به دست آوردن جریان الکتریکی از الکترون‌ها و پروتون‌های آزاد شده‌ی گیاهان کار کرده‌اند. چند سال پیش یک گروه تحقیقاتی از دانشگاهی در هلند موفق شدند به وسیله غشایی ویژه و دو الکترود، الکترون‌های شناور را جمع کرده و از آن انرژی تولید کنند بدون اینکه به گیاه لطمه‌ای بخورد. اما اشکال آن در بازدهی کم  این انرژی بود.

سال‌ها از نخستین آزمایش‌ها در این عرصه می‌گذرد. اما از این اصل یعنی شکار الکترون‌های آزاد شده در اثر فتوسنتز، محققان زیادی الهام گرفته‌اند. میشل سیدبو یک پژوهشگر فرانسوی است که در زمینه طراحی تعاملی فعالیت می‌کند. او مبتکر پروژه‌ی Alt C است که پروژه‌ای است با هدف بازبینی رویکرد و رفتار با مسئله پول یا به عبارتی "رمزارزهای جایگزین" است. او توانسته رمز ارز خودش را استخراج کند.

به گزارش دویچه وله این پژوهشگر ۲۴ ساله در مصاحبه با رادیو "دویچلند فونک آلمان" می‌گوید که یکی دو سال پیش وقتی همه خیلی هیجان زده در مورد رمزارزها / ارزهای مجازی صحبت می‌کردند، بر پایه تحقیقاتی که تا آن زمان داشته، تصمیم گرفته کاری کند که روی درختان پول بروید.

هرچند پروژه سیدبو موفقیت‌آمیز بوده و او توانسته با مزرعه ماینینگ سبز خودش درآمد اندکی داشته باشد، اما بازده انرژی حاصل از این روش کم است. اما تولید جریان الکتریکی از گیاهان هنوز در ابتدای راه است و در آینده مسلما تحولات زیادی خواهد داشت.

پژوهشگر فرانسوی در مصاحبه خود به فاکتورهایی اشاره می‌کند که با تغییر آن‌ها می‌توان جریان الکتریکی بیشتری از گیاهان به دست آورد: فاکتورهایی مثل نوع گیاه، وضعیت آب و هوایی و همچنین تجهیزاتی که به گیاه متصل‌اند.

انرژی‌ای که میشل در حال حاضر از گیاهانش به دست می‌آورد و با آن ماینینگ می‌کند، هنوز ناچیز است. او می‌گوید مسئله‌اش نه کارآمدی و راندمان که بیشتر به فکر واداشتن مردم در مسئله ارزهای مجازی بوده است.

به اعتقاد او وقتی که برای رشد ارز مجازی و ثمر دادن آن در زمان واقعی، به مساحتی پوشیده از گیاه به اندازه یک زمین فوتبال نیاز است، ارزش‌گذاری برای این ارز در بازار هم به گونه‌ای دیگری است. اگر درختان زیادی برای استخراج این ارزها باید کاشته شوند، ارزش این "پول" در بازار هم به گونه‌ای دیگر محاسبه می‌شود.

در هر مورد پیشرفت علمی در کنار ستایش و تحسین باید به تردیدها و معایب هم اندیشید. اما تا رسیدن به آن روز و بازدهی مقرون به صرفه این نوع تولید انرژی راه طولانی در پیش است.

برای پژوهشگر فرانسوی این پروژه به پایان رسیده است ولی می‌گوید خوشحال می‌شود اگر کسی ایده‌اش را یعنی سبز شدن پول روی درخت، بگیرد و آن را گسترش دهد.