رکورد شکنی صندوق ضمانت صادرات ایران

چهارشنبه،۰۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۲

رئیس هیات مدیره ومدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت:ظرف ۵ ماه اول سال جاری در حدود یک میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی کشور تحت پوشش صندوق قرار گرفته که بیشتر از کل عملکرد سال ۱۳۹۴ است 

رکورد شکنی صندوق ضمانت صادرات ایران

به گزارش روابط عمومی صندوق ضمانت صادرات ایران ، افروز بهرامی در نشست هم اندیشی افزایش حمایت های صادراتی در شرایط تحریم که با حضور قائم مقام وزیرصنعت ،معدن وتجارت در امور بازرگانی و جمعی از صادرکنندگان برگزار شد، افزود:رشد ۶۰ درصدی عملکرد صندوق در سال جاری به دلیل افزایش تقاضای پوشش ناشی از ریسک های تحریم ، متنوع سازی سبد خدمات و محصولات بیمه ای و تضمین متناسب با نیازهای روز صادرات کشور و اطلاع رسانی گسترده خدمات و ایجاد تنوع در مشتریان جدید بوده است .

وی ابراز امیدواری نمود این صندوق تا پایان سال بالغ بر ۲/۵ میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی کشور را تحت پوشش و حمایت خود قراردهد .

بهرامی ، چالش اصلی این صندوق را در حال حاضر کمبود سرمایه عنوان کرد و از عزم مجلس و دولت برای تقویت بنیه مالی این نهاد حاکمیتی در سال جاری به میزان حداقل ۲۰۰ میلیون دلار خبر داد .

وی با اشاره به سرمایه موسسات همسایه که بعضا تا ۴۰ برابر صندوق است ، استانداردهای بین المللی کفایت سرمایه را مانعی برای گسترش ریسک پذیری بیشتر اعلام نمود .

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران ادامه داد: نگرانی عمده صادرکنندگان ریسک های سیاسی و تجاری است که هرکدام از این ریسک ها رخ دهد بازگشت وجوه حاصل از صادرات را با مشکل مواجه می کند و در همه جای دنیا موسسات بیمه اعتبار صادراتی برای این منظور ایجاد شده است .

بهرامی گفت: در کشور نیز در سال ۱۳۵۲ صندوق ضمانت صادرات ایران با عنوان حمایت از صادرات تاسیس شد و امروز با توجه به ریسک های موجود خدمات صندوق برای متقاضیان اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

وی ادامه داد: در جهان وایران در نیم قرن اخیر دستخوش تحولات زیادی از قبیل فرآیندهای صادرات، قوانین تجارت،کسب و کار، ورود کالا وخدمات جدید استارتاپی ودانش بینیان بوده است که نیازمند قوانین متناسب با آنها می باشد.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران اظهارداشت: در قانون سال ۵۲ صندوق بخش عمده ریسک های سیاسی و تجاری اهمیت خود را داشته ولی به واسطه شرایط جدید رقابتی ومحدودیتهای ایران ریسک های جدیدی در حوزه صادرات ایجاد شده است در حالی که اساسنامه صندوق در ۴۶ سال گذشته به رغم تغییر در شرایط حوزه صادراتی تغییر نداشته است.

بهرامی خاطر نشان کرد: در این دوره تلاش شده تا فرآیندهای جدیدی برای هموار کردن مسیر صادرکنندگان از طریق صندوق در دستور کار قرار گیرد و محصولات جدید را متناسب با شرایط جدید تعریف کرده ایم .

وی ابراز امیدواری کرد با اجرایی شدن پیشنهادات مطرح شده در این نشست که با حضور خبرگان صادراتی کشور نهایی می گردد . بخشی از مشکلات صادراتی در شرایط امروز کشور مرتفع گردد.

لزوم تخصیص سرمایه به صورت ارز به صندوق ضمانت صادرات ایران

قائم مقام وزیر صنعت ، معدن وتجارت در امور بازرگانی با اشاره به اینکه ریال را باید از صادرات حذف کنیم ، گفت: یکی از اولویت های امروز لزوم تخصیص و نگهداری سرمایه صندوق به صورت ارز از طریق اصلاح قانون واساسنامه صندوق است.

حسین مدرس خیابانی ، روز چهارشنبه در جلسه "نشست هم اندیشی افزایش حمایت های صادراتی در شرایط تحریم "که با حضورمدیر عامل صندوق ضمانت صادرات ایران و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و نمایندگان جامعه صادرکنندگان کشور برگزار شد ، افزود: تعجب می کنم که چرا سرمایه صندوق به ریال است.

وی ادامه داد:مگر صندوق ضمانت صادرات نیست پس باید سرمایه آن به ارز باشد، بنابراین باید اساسنامه آن مورد بازنگری قرار گیرد واز سوی هیات وزیران تلاش کنیم تا اصلاح شود.

قائم مقام وزیر صمت ، اظهارداشت:نیازمند بازنگری قانون و اساسنامه صندوق از طریق انجام مطالعات تطبیقی صندوق با موسسات همتا توسط موسسه پژوهشهای بازرگانی وسازمان توسعه تجارت ایران هستیم .

مدرس خیابانی گفت: براساس گزارش ارائه شده هدف گذاری های خوبی انجام گرفته است ، اگر چه برخی مدیران محتاط شده اند ولی با اقداماتی که مدیرعامل صندوق با افزایش دوبرابر حد معمول پوشش ریسک انجام داده نشانگر مدیری پر ریسک است که قابل تقدیر است.

مدرس خیابانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قهرمانان وپیشکسوتان ملی ما تنها هنرپیشه ها و ورزشکاران نیستند، امروزعرصه تولید وصادرات بیشتر نیاز به قهرمان ملی دارد و تجارت، تولید وصادرات کار بزرگی است که نیازبه بزرگان دارد.

وی گفت: باید به صادرات کالاهایی که تاکنون در سبد صادراتی کشور نبوده توجه داشت و همانطور که رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند تولیدکنندگان رزمندگان خط مقدم هستند استفاده می کنم و عرض می کنم که صادرکنندگان خط شکنندگان هستند واگر بازارهای بیرون باز نشود تولید دست ما خواهد ماند.

قائم مقام وزیر صمت تصریح کرد: امروز صادرات برای ما از نان شب واجب تر است ولی باید بدانیم که هم شما وهم ما در جنگ نابرابر قرار داریم و امروز همانند دوران دفاع مقدس یک جنگ اقتصادی نابرابر است.

مدرس خیابانی خاطر نشان کرد:کدامیک از مزیت های رقابتی شما صادرکنندگان با رقبایتان برابر است که توقع داریم، بجنگیم و صادرات کنیم،همه فضای باز بانکی، سوئیفت، نقل و انتقال ارز و کشتیرانی در اختیار آنها هست وشما با محدودیت مواجه هستید.

وی افزود: سیاست گذاری های ارزی و تجاری در مسیر صادرات قرار دارد و از سوی دیگر واردات به شدت سخت شده و با افزایش نرخ ارز صرفه ندارد، از طرفی ما هم واردات ۱۵۰۰ قلم کالا را برای حمایت از تولید داخل محدود کردیم.

قائم مقام وزیر صمت تصریح کرد: متاسفانه درآمدهای نفتی اجازه افزایش کیفیت کالاهای داخلی را نداده است ولی امروز فرصت مهیا شده و سخت شدن واردات به نفع تولید داخل بوده تا از محل شرایط فعلی تولید ارتقا یابد .

مدرس خیابانی گفت: سیاست ارزی و تجاری کشور به گونه ای است که هرکس به فکر صادرات نباشد ضرر خواهد کرد و بخش عمده کالاهای ما مشمول کالای صادراتی شده اند و امروزصادرکننده دیگر نباید به فکر صادرات کالای مازاد خود باشد بلکه از همان ابتدای تولید باید صادرات محور باشیم .

وی با اشاره به فضای پرریسک کشورها و بخصوص کشورهای منطقه ، یادآور شد:نقش صندوق ضمانت صادرات ایران در این برهه تعیین کننده وبا اهمیت است ورشد هایی که سهم پوشش صندوق درچهارماهه اول امسال و سال گذشته داشته نشانگر اقبال صادرکنندگان به صندوق است .

قائم مقام وزیر صمت خطاب به رئیس سازمان توسعه تجارت گفت :کارکرد و مسئولیت های رایزنان بازرگانی در خارج از کشور به نحوی که هم راه ورود محصولات ایرانی تسهیل گردد و هم رفتار رقبا در کشورهای محل خدمت رایزنان رصد وگزارش شود نیازمند اصلاح است.

مدرس خیابانی همچنین با اشاره به لزوم افزایش تعداد رایزنان بازرگانی ، گفت: تحلیل ظرفیت های تولیدی داخل و بررسی نیازهای کشورهای مقصد از سوی میزهای کالایی سازمان توسعه تجارت ایران لازم است .

وی با اشاره به اینکه باید میزهای کالایی و کشوری راه اندازی شود و اگر ظرفیت داخلی را به ظرفیت صادراتی متصل کنید مفهوم خواهد داشت، افزود: فلش مراجعه صادرکننده و تجارباید برعکس شود واگر تاکنون تاجر دنبال سازمان توسعه بوده از امروزباید سازمان توسعه تجارت ورایزینان بازرگانی به دنبال صادرکنندگان بروند .

قائم مقام وزیر صمت با اشاره به لزوم محدود نمودن خام فروشی ، گفت: امروز صادرات مواد اولیه افتحار نیست قرار بود مواد اولیه وارد ومحصول نهایی صادرکنیم جهت این نباید برعکس شود.

مدرس خیابانی همچنین با اشاره به لزوم برندسازی کالاهای ایرانی در بازارهای داخلی توسط شبکه توزیع ، افزود: امروز وقت آن است که تولید کننده وصادرکننده، کالای ایرانی را اثبات کند و مسئولیت پررنگ آن برعهده شبکه توزیع است .

وی در پایان با اشاره به اینکه امروز بهترین فرصت برای اثبات تولیدات ومحصولات کالای ایرانی است ، اضافه کرد: امروزتولید مزیت صادراتی پیدا کرده اگر چه ممکن است مشکلات زیاد باشد ولی باید به ترتیب اولویت نیروی انسانی، مالی و منابع را بر روی حل مسایل متمرکز کنیم .

در این همایش صادرکنندگان نقطه نظرات خود را با قائم مقام وزیر صنعت ، معدن وتجارت در امور بازرگانی و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در میان گذاشتند.