بانک توسعه تعاون حامی سی‌امین همایش بانکداری اسلامی

دوشنبه،۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۱

سی‌امین همایش بانکداری اسلامی با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضا هیات مدیره بانک توسعه تعاون و نیز مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی در بانک مرکزی با حمایت بانک توسعه تعاون برگزار گردید.

بانک توسعه تعاون حامی سی‌امین همایش بانکداری اسلامی

سی‌امین همایش بانکداری اسلامی با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی نماینده مجلس شورای اسلامی، اعضا هیات مدیره بانک توسعه تعاون و نیز مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی در بانک مرکزی با حمایت بانک توسعه تعاون برگزار گردید.

از محورهای اصلی این همایش می‌توان به بهبود فرآیندهای مرتبط با توسعه خدمات کارمزدی، ارزیابی فرآیندهای مرتبط با تجهیز منابع بانکی، بررسی ابعاد نظارتی-سیاستی قانون عملیات بانکی بدون ربا، آسیب‌شناسی فرآیندهای مرتبط با اعطای تسهیلات و ایجاد تعهدات بانکی، ایجاد و توسعه فرآیندهای مدیریت ریسک در عملیات بانکی، ابزارهای نوین اجرای عملیات بانکداری بدون ربا و شیوه‌های کاهش قیمت تمام‌شده تسهیلات اعطایی ازجمله محورهای این همایش می‌باشد.

گفتنی است سخنرانان اصلی این همایش، فرهاد دژ پسند وزیر امور اقتصادی و دارایی، عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی، حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و محمدحسین حسین زاده بحرینی نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص مباحث بانکداری اسلامی مطالبی بیان نمودند.

شایان‌ذکر است میزگرد تخصصی با حضور طالبی دبیر کل بانک مرکزی، حنیفی معاون نظارت بانک مرکزی، نوری معاون اقتصادی دادستان کل کشور، دیواندری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی و مدیران عامل بانک‌های توسعه تعاون، سپه، ملت، پارسیان، توسعه صادرات، مهر ایران برگزار گردید.

پیام مدیرعامل بانک توسعه تعاون به مناسبت روز بانکداری اسلامی

پیام حجت اله مهدیان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک توسعه تعاون به مناسبت دهم شهریورماه روز بانکداری اسلامی و سالروز تصویب قانون عملیات بانکداری بدون ربا منتشر شد.

به دنبال پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران و خواست و تأکید مردم و مسئولین در تحقق آرمان‌های عدالت محور آن، به‌تدریج تمهیدات لازم در جهت اجرای شیوه‌ای از بانکداری موافق قوانین شرع مقدس و منطبق با نیازهای امروز جامعه شکل گرفت، تلاش‌هایی که سرانجام با تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا در ۱۰شهریور ۱۳۶۲به نتیجه رسید. بانکداری اسلامی شیوه‌ای از بانکداری است که سعی دارد با استفاده از عقود و قراردادهای مورد رضایت اسلام، ضمن آن‌که خدمات و تسهیلات مورد انتظار از بانک‌ها را ارائه نماید ارزش‌هایی مانند عدالت و اخلاق اسلامی را نیز موردتوجه قرار دهد.
امروز، بسیاری از نظام‌های اقتصادی دنیا با نائل شدن به درکی گسترده از آثار مثبت بانکداری بدون ربا، بانکداری اسلامی را به‌عنوان یک نظام مترقی و پیشرفته پذیرفته و در بسیاری از موارد جایگزین روش‌های قبلی نموده‌اند. بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی راه را برای فعالیت بانک‌های اسلامی باز گذارده و بعضاً از تجربیات و پیشرفت‌های بانکداری اسلامی استقبال نموده و حتی در بعضی از موارد استفاده می‌کنند. بانک به‌عنوان تأمین‌کننده مالی بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی نقش بسزایی در حمایت از تولیدکنندگان دارد. در بانکداری اسلامی (بدون ربا) توجه به امر رونق تولید از اهمیت دوچندان برخوردار است. ایجاد ابزارهای مالی نوین و مناسب جهت بانکداری اسلامی ( و برای مثال صکوک) و به‌کارگیری این ابزارها در تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی کشور و تداوم تلاش در جهت پیاده‌سازی بانکداری اسلامی ضمن ایجاد عدالت اجتماعی، توسعه و پیشرفت را نیز به ارمغان خواهد آورد. به‌جرئت می‌توان گفت نظام بانکداری اسلامی از پتانسیل لازم برای برطرف نمودن چالش‌های پیش رو اجتماع، توزیع عادلانه ثروت و تحقق توسعه پایدار برخوردار است.
با سهیم شدن بانک‌های اسلامی در سود حاصل از سرمایه‌گذاری اشخاص و یا شرکت‌های دریافت‌کننده تسهیلات، سود به‌مثابه متغیری وابسته به کار و تلاش و درنتیجه محرک رونق تولید دیده می‌شود.
هرچند باید اذعان کنیم که سیستم بانکداری بدون ربا هنوز راه زیادی برای پیشرفت و تکامل و آنچه مورد انتظار شرع مقدس و علمای دین است، در پیش دارد. بنابراین کوشش مداوم در جهت تأمین استاندارهای بانکداری اسلامی مستلزم رعایت اصول اخلاقی و توجه به موازین شرع و ارائه راه‌حل آن‌ها و البته در سایه همکاری متخصصین علوم دینی و نخبگان حوزه اقتصاد و بانک است. دهم شهریورماه سالروز تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا و روز بانکداری اسلامی بر دست‌اندرکاران و مسئولین عالی شبکه بانکی و همه همکاران ارجمند در سراسر کشور گرامی باد.
حجت اله مهدیان رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک توسعه تعاون

درخشش روابط عمومی بانک توسعه تعاون در چهاردهمین جشنواره ملی انتشارات روابط عمومی

pic for news 3_5d6a69a447907_0.jpg

در چهاردهمین جشنواره ملی انتشارات روابط عمومی که با حضور روابط عمومی سازمان‌ها و موسسات مختلف برگزار گردید روابط عمومی بانک توسعه تعاون موفق به کسب ۹رتبه برتر در بخش‌های مختلف گردید.

گفتنی است در این جشنواره که به همت موسسه کارگزار روابط عمومی برگزار می‌گردد روابط عمومی بانک توسعه تعاون موفق گردید در بخش‌های تبلیغات مکتوب، سرمقاله و برنامه‌های کاربردی و پیام‌رسان‌های موبایلی رتبه اول را کسب نماید و در بخش مستندسازی رتبه دوم و در بخش‌های عکس، صفحه‌آرایی، مقاله و تحلیل محتوا رتبه سوم را از آن خود کرد.

شایان‌ذکر است این جشنواره در دو بخش رقابتی و تیم آموزشی برگزار گردید که بخش رقابتی نیز در دو سطح ملی و استانی است و بخش آموزشی شامل یک همایش و ۳کارگاه آموزشی می‌باشد.

گفتنی است از بین ۱۰۰آثار برتر ارسالی به این همایش بانک توسعه تعاون موفق به کسب این رتبه‌های برتر گردید.