دستور وزیر صمت برای تجاری سازی طرح های فناورانه و دانش بنیان

جمعه،۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰

پیرو بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه فناوری و شرکت‌های دانش بنیان، وزیر صنعت، معدن و تجارت به معاونان و مدیران این وزارتخانه برای تجاری سازی طرح‌های دانش بنیان و فناورانه دستور داد.

دستور وزیر صمت برای تجاری سازی طرح های فناورانه و دانش بنیان

به گزارش شاتا، رضا رحمانی این دستور را در پی برگزاری نمایشگاه فناوری و شرکت‌های دانش بنیان صادر کرده است و در آن ضرورت تحقق این مهم را به خصوص در جهت خودکفایی و حمایت از داخلی سازی و تولید ملی مورد تاکید قرار داده است.

گفتنی است که حمایت از طرح های فناورانه، کسب و کارهای نوین و مبتنی بر دانش بنیان همواره از اولویت های کاری وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است و در برنامه امسال که متشکل از هفت محور و 35 برنامه راهبردی نیز هست، جایگاه ویژه ای دارد.

عمق ساخت داخل در حوزه تولید تجهیزات صنعتی نیروگاه ،پتروشمی وفولاد به حداقل ۵۰ درصد می رسد

سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت با اعلام اینکه ایده راه اندازی زنجیره ارزش کارخانه سازی را دنبال می کنیم، گفت: عمق ساخت داخل در تولید ماشین آلات و تجهیزات خطوط پتروشیمی ها، فولاد و نیروگاه ها حداقل به ۵۰ درصد می رسد.

به گزارش شاتا، مهدی صادقی نیارکی در دیدار با اعضای انجمن سازندگان تجهیزات صنعتی ایران(ستصا) با بیان این مطلب افزود: تعداد واحد های صنعتی و کارگاه های تولیدی در حوزه صنعت ماشین سازی و تجهیزات، حدود ۳ هزار و ۵۰۰ واحد است.
او ظرفیت تولید در این بخش را حدود 1/2 میلیون تن دانست و تصریح کرد: عمق ساخت داخل در تولید ماشین آلات و تجهیزات خطوط پتروشیمی ها، فولاد و نیروگاه ها حداقل به ۵۰ درصد می رسد و سیاست ما در وزارت صمت توسعه بومی سازی این تجهیزات است.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در ادامه با تاکید بر نقش رسانه ها در بیان دستاوردهای این حوزه، اضافه کرد: رسانه ها، دستاوردهای عمق ساخت داخل در حوزه تجهیزات صنعتی را اطلاع رسانی کنند، کارهای بزرگی در کشور شده است که با هم افزایی و اطلاع رسانی باید تجمیع شود.
صادقی نیارکی در خصوص برنامه‌های معاونت صنایع وزارت صمت نیز گفت: ایده راه اندازی زنجیره ارزش کارخانه سازی مشابه مجموعه احداث صنعتی که در سنوات گذشته ایجاد شده است، را دنبال می کنیم که تحریک تقاضا برای تولید صنعتی ، عمق ساخت داخل و افزایش اشتغال از مزیت های این برنامه است.
سرپرست معاونت امور صنایع کارخانه سازی یکی از راهبردهای رسیدن به توسعه صنعتی برشمرد و تحقق این مهم در ارتقا صنعت تجهیزات و ماشین سازی توصیف کرد.
صادقی نیارکی با تاکید بر توسعه صادرات حوزه تجهیزات صنعتی ، افزود: بسترها برای صادرات کالاها و خدمات فنی و مهندسی در کشورهای همسایه مانند عراق فراهم است که نیازمند برنامه ریزی و پیگیری است.
گفتنی است که ستصا یکی از قدیمی ترین تشکل صنعتی تجهیزات در کشور می باشد که از سال ۱۳۷۸ ثبت شده است و بیش از ۱۸۰ شرکت در آن عضویت دارند.

5 طرح تولیدی برای خودکفایی در لاستیک سنگین در حال اجرا داریم/ تولید کاغذ از کربنات کلسیم را در دستور کار داریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: 5 طرح برای قطع وابستگی در حوزه لاستیک سنگین در حال اجرا داریم که این طرح ها در 2.5 تا 3 سال آینده اجرا و تکمیل می شوند و در این حوزه هم به خودکفایی می رسیم.

به گزارش شاتا، رضا رحمانی عصر امروز(دوشنبه) در کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص وضعیت کاغذ بیان کرد: در زمینه کاغذ تیشو خود کفا هستیم و در حوزه کاغد روزنامه از نظر ظرفیت تولید خودکفاییم ولی کارخانه‌های ما به دلایلی زیر ظرفیت خود کار می کنند که ما چندین جلسه در این مورد گذاشتیم و حتی یکی از جلسات با حضور معاون اول تشکیل شد و قرار شد تصمیمات لازم گرفته شود که اگر آن واحدها با ظرفیت خود کار کنند در این حوزه هم خودکفا می شویم.

برای خودکفایی در کاغذ تحریر برنامه داریم

او با بیان اینکه عمده وابستگی ما کاغذ تحریر است ، تصریح کرد: در این زمینه هم برنامه هایی برای خودکفایی داریم و اتفاقا در زمان وزارت من برای مواردی مانند لاستیک، کاغذ، الکترود و پوشاک طرح خودکفایی دادیم و برنامه ها را شروع کردیم و هر کاری از دست ما برمی آمد انجام دادیم، اما بخشی از مشکلات به زمان قبل بازمی گردد و رفع آنها نیازمند زمان است.

تولید کاغذ از کربنات کلسیم را در دستور کار داریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه تولید کاغذ از کربنات کلسیم را جدی گرفتیم و در دستور کار داریم، گفت: استقبال خوبی نیز در این زمینه شده و دو واحد در این حوزه به بهره برداری رسیده است و در آینده نیز یک واحد دیگر در این زمینه به بهره برداری می رسد که این واحدها برای ارتقای کیفیت محصولاتشان جای کار زیادی دارند.

رحمانی با بیان اینکه به لحاظ اعتبارات با محدودیت‌های جدی روبه رو هستیم، افزود: منابع را بهینه مورد استفاده قرار دادیم و با پیگیری‌ها و روش‌های نوین تامین مالی و منابع جزیی کار را به پیش می بریم.

او در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری نیز برای تنظیم و تامین بازار کاغذ تاکیدات لازم را داشته اند و البته بسیاری از مشکلات نیز حل شد و پیگیری های ما هم ادامه دارد.

5 طرح تولیدی برای خودکفایی در لاستیک سنگین در حال اجرا داریم

رحمانی در خصوص وضعیت لاستیک نیز افزود: در لاستیک سبک کمتر وابسته هستیم اما در حوزه لاستیک سنگین وابستگی داریم که 5 طرح برای قطع وابستگی در حوزه لاستیک سنگین در حال اجرا داریم که این طرح ها در 2.5 تا 3 سال آینده اجرا و تکمیل می شوند و در این حوزه هم به خودکفایی می رسیم.

او با اعلام اینکه اگر این 5 طرح مورد بهره برداری واقع شوند، نیاز داخل تامین خواهد شد، افزود: هر 5 طرح متعلق به بخش خصوصی هستند و با بهره برداری از این طرح‌ها مصرف فعلی و حتی بیشتر از مصرف فعلی کشور در لاستیک سنگین تامین می شود و با حمایت‌های ایدرو با اعمال تغییراتی در لاستیک زابل این طرح هم اجرا می شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه در زمینه لاستیک سبک اساساً مشکلی نداریم، افزود: همه انواع لاستیک سبک خودروهای پرتیراژ در کشور تولید می شود و البته در یک مقطعی بابت قیمت، اختلالی به وجود آمده بود که رفع شد.

رحمانی در ادامه با اشاره به شرایط اقتصادی کشور یادآوری کرد: در جنگ اقتصادی هستیم و دشمن بنا را بر تعطیلی واحدهای تولیدی ما گذاشت و انتظار داشت که دومینوی تعطیلی آغاز بشود که خوشبختانه اینطور نشد.

او ادامه داد: بسیاری از واحدهایی که در شرایط خوبی نبودند تعطیل نشدند و اکنون در شرایطی بهتری در حال ادامه فعالیت هستند و امسال دو هزار واحد تولیدی احیا می شوند و به چرخه تولید باز می گردند.