جوانترین زمامدار دنیا

چهارشنبه،۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۸

اسکاندیناوی ها برای دنیا از بهترین الگوهای توسعه همراه با عدالت و برابری هستند. فنلاند هم یکی از این کشورهاست که روزگاری با برند نوکیا، همه توجه ها را به خود معطوف کرده بود. این سرزمین کوچک و سرد در شمالی ترین نقطه دنیا این بار هم تمام توجه جهان را به خود معطوف کرده است.

جوانترین زمامدار دنیا

بر اساس اخبار منتشر شده، یک زن جوان با 34 سال سن موفق به کسب رای اعتماد پارلمان این کشور برای تصدی قوه مجریه شد. اتفاقی که در تاریخ اروپا و در تاریخ جهان کم سابقه است.

«سانا مارین» 34 ساله دیروز سه شنبه در حالی در برابر پارلمان فنلاند به عنوان نخست وزیر سوگند یاد خواهد کرد که فاقد تجربه سیاسی است.

در همین باره گفته می شود:  انتخاب جوانی ۳۴ ساله به نخست‌وزیری فنلاند نه رخدادی منحصر به فرد بلکه ادامه روند جوان‌گرایی و افزایش حضور زنان در حکومت این کشور اروپایی است.

رسانه ها خبر دادند که حزب سوسیال دموکرات فنلاند پس از استعفای آنتی رینه نخست‌ وزیر، سانا مارین وزیر ۳۴ ساله ترابری را برای جایگزینی وی انتخاب کرد. رینه که حدود ۶ ماه پیش ریاست دولت ائتلافی فنلاند را به عهده گرفته بود، پس از بالا گرفتن اختلافات داخلی احزاب تشکیل دهنده دولت ائتلافی، هفته پیش استعفای خود را به رئیس جمهوری فنلاند تقدیم کرد.

مارین که جوان ‌ترین نخست‌ وزیر در جهان خواهد بود، از روز گذشته، سکان هدایت دولت را در فنلاند به دست گرفت. او پیش تر نماینده مجلس بود و در جریان انتخابات شواری شهر تمپره نامش بر سر زبانها افتاد و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ میلادی رئیس این شورا بود.

نخست وزیر جدید فنلاند مدرک کارشناسی ارشد علوم اداری را از دانشگاه تمپره گرفته و یک فرزند خردسال دارد. او که ۲۳ سال از نخست وزیر قبلی جوانتر است، پیش تر گفته بود که اگر نامزدی نخست وزیری به وی پیشنهاد شود، از پذیرش آن ابایی نخواهد داشت.

شخص مارین اهمیت جنسیت در پیروزی اش را ناچیز دانسته و گفته است: من واقعا هرگز به فکر سن و جنسیتم نبودم. جوانترین نخست وزیر جهان اکنون ائتلافی از ۵ زن سیاستمدار را رهبری می کند که چهار نفرشان زیر ۳۵ سال سن دارند.

فنلاند و دیگر کشورهای شمال اروپا در زمینه حضور زنان در دولت پیشتاز هستند. اولین نخست وزیر زن فنلاند سال ۲۰۰۳ انتخاب شد. در حال حاضر هم زنان ۴۷ درصد مجلس جدید این کشور را تشکیل می دهند.

در سال ۲۰۱۵ مهاجران ۶ درصد جمعیت این کشور را تشکیل داده و تعدادشان در سال های اخیر رو به افزایش گذاشته است. اتباع کشورهای روسیه، افغانستان وعراق و تا حد کمتری ایران، بخش اصلی مهاجران مقیم فنلاند را تشکیل می دهند.

چالش دیگری که جوان ‌ترین نخست‌ وزیر جهان از اولین روز تکیه بر این صندلی با آن روبرو است، ریاست دوره‌ای فنلاند در اتحادیه اروپا تا پایان سال جاری میلادی است. با وجود آنکه کمتر از یک ماه از سال ۲۰۱۹ و پایان دوره ریاست فنلاند مانده، نقش محوری این کشور در تلاش‌ برای تصویب بودجه سال جدید اتحادیه اروپا کار خانم سانا مارین را سخت‌ تر خواهد کرد.