کمک مالی برای یافتن داروی کرونا

شنبه،۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۱:۰۲

بنیاد بیل و ملیندا گیتس، قدرتمندترین بنیاد خیریه خانوادگی جهان با همراهی دو بنیاد دیگر متعهد به پرداخت ۱۲۵ میلیون دلار برای تسریع در یافتن درمان بیماری کرونا شد.

کمک مالی برای یافتن داروی کرونا

بنیاد بیل و ملیندا گیتس، قدرتمندترین بنیاد خیریه خانوادگی در جهان، و دو موسسه بزرگ خیریه دیگر روز سه شنبه ۱۲۵ میلیون دلار را به منظور کمک به تسریع روند یافتن درمانی برای ویروس کرونا، که در آستانه پاندمی در دنیاست، تخصیص دادند.

این اقدام به منظور تسریع بیشتر در روند شناسایی دارویی برای درمان این بیماری جدید و احتمالا ویروس‌های دیگر در آینده صورت گرفت. هدف از تخصیص این کمک مالی این است که از دسترسی کشور‌های فقیر و مقرون به صرفه بودن درمان بیماری کرونا اطمینان حاصل شود.

تاکنون هیچ داروی ضد ویروس و یا دیگر روش‌های درمانی مربوط به سیستم ایمنی در درمان بیماری کرونا موثر نبوده است. بنیاد خیریه گیتس و موسسه خیریه پزشکی «ولکام تراست» هر یک ۵۰ میلیون دلار و بنیاد «مسترکارد ایمپکت» نیز ۲۵ میلیون دلار به این کار اختصاص داده است.

مارک سزمن، مدیر اجرایی بنیاد بیل و ملیندا گیتس در بیانیه‌ای اعلام کرد ویروس‌هایی مانند کووید-۱۹ به سرعت انتشار می‌یابند، اما پیشرفت‌ها در زمینه یافتن واکسن و درمان آن به کندی پیش می‌رود.

مقابله با ویروس کرونا

بیل گیتس طبق آمار می‌گوید که نرخ مرگ‌ومیر ویروس کرونا جدید، حدود یک درصد گزارش می‌شود. باوجود اینکه در نگاه اول این آمار آن‌چنان زیاد نیست؛ اما نرخ مذکور بسیار خطرناک‌تر از آنفولانزا فصلی است. درواقع مرگ‌ومیر یک درصد، خطر کرونای جدید را چیری بین همه‌گیری آنفولانزا در سال ۱۹۵۷ (حدود ۰/۶ درصد) و همه‌گیری آنفولانزا در سال ۱۹۱۸ (حدود دو درصد) قرار می‌دهد. به‌علاوه، هر فرد مبتلا به ویروس، آن را به دو تا سه نفر منتقل می‌کند که نشان از رشد نمایی همه‌گیری دارد. گیتس در مقایسه‌ی کرونا با ویروس SARS می‌گوید که همه‌گیری جدید،‌ در یک‌چهارم زمان شیوع ویروس قبلی، ۱۰ برابر ابتلا و مرگ‌ومیر را به‌همراه داشته است.

ویروس کرونا

گیتس در بخش پیشنهادهایش برای واکنش نسبت به ویروس کرونای جدید ابتدا اشاره‌ای به کمک‌های دولتی و استراتژی‌های حکومتی دارد. او می‌گوید دولت‌ها علاوه بر کمک به شهروندان خود، باید به کشورهایی با درآمد پایین و متوسط نیز کمک کنند تا برای همه‌گیری آماده شوند. از نظر او با کمک به کشورهای آفریقایی و جنوب آسیا، علاوه بر نجات جان مردم آن مناطق، سرعت شیوع جهانی ویروس نیز کاهش می‌یابد. او همچنین ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه‌ی جدید را برای مقابله با ویروس کرونا در کشورهای درحال توسعه اختصاص داد.

فعالیت بیشتر روی تحقیق و توسعه و ساخت واکسن و دارو برای ویروس کرونا جدید، پیشنهاد دیگر بیل گیتس برای مقابله‌ی بهتر با همه‌گیری است. او همچنین پیشنهاد می‌کند که از فناوری‌های جدیدی همچون یادگیری ماشین برای بررسی و آزمایش روش‌های درمانی جدید استفاده شود تا با سرعت بیشتری بتوان درمان‌های کاربردی را به مرحله‌ی تولید نزدیک کرد.

جلوگیری از همه‌گیری‌های مشابه

بیل گیتس بر لزوم سرمایه‌گذاری بیشتر برای مقابله با همه‌گیری‌های مشابه تأکید دارد

پیشنهاد اصلی بیل گیتس برای جلوگیری از همه‌گیری‌های مشابه، کمک به کشورهایی با درآمد متوسط و پایین است تا سیستم‌‌های سلامت خود را بهبود دهند. به‌علاوه، نیاز به یک سیستم جهانی نظارت بر بیماری و شیوع نیز احساس می‌شود که همه‌ی کشورها با شفافیت تمام، اطلاعات بیماری‌های جدید خود را در آن به اشتراک بگذارند و سازمان‌هایی نیز برای نظارت بر همه‌گیری‌های احتمال تشکیل شوند. همچنین باید فهرستی از افراد ماهر و مواد اولیه‌ی موردنیاز برای مقابله با همه‌گیری‌ها در همه‌ی کشورها تهیه شود تا بتوان در مواقع نیاز، به آن‌ها دست‌رسی داشت و موارد را تکمیل کرد.

بیل گیتس پیشنهاد می‌دهد که دولت‌ها سیستمی با قابلیت توسعه و عرضه‌ی سریع واکسن و داروهای ضد ویروس آماده کنند. از نظر او داروها باید در سیستم‌‌های مخصوص و با همکاری همه‌ی دولت‌ها، با سرعت بیشتری توسعه پیدا کنند و توانایی توزیع میلیاردها نسخه از دارو وجود داشته باشد تا در کمتر از چند ماه، مقابله‌ای همه‌جانبه با عامل بیماری‌زای سریع صورت بگیرد. دراین‌میان نیاز به سیستم‌های تنظیم‌گری و نظارت بر تولید و عرضه‌ی دارو نیز احساس می‌شود تا فروش در مقیاس بالا و قیمت پایین انجام گیرد.

ویروس کرونا در چین

هم‌بنیان‌گذار مایکروسافت، روش تولید دارو به‌کمک اسیدهای نوکلئیکی را برای مقابله با ویروس‌ها کاربردی می‌داند. تولید براساس این روش، چند ساعت پس از تجزیه‌ی ژنوم ویروس ممکن می‌شود؛ اما نیاز به توسعه و تولید انبوه دارد. توصیه‌ی دیگر او، تلاش‌های دیپلماتیک برای ایجاد همکاری بین‌المللی در سطوح گسترده‌تر است که اشتراک داده، از مهم‌ترین پایه‌های آن محسوب می‌شود.

بیل گیتس در پایان پیشنهادهای خود، افزایش بودجه برای برنامه‌های پیشگیری و درمان را حیاتی می‌داند. از نظر او میلیاردها دلار بودجه‌ی بیشتر باید برای این بحران اختصاص پیدا کند. با نگاهی به وضعیت کنونی و تأثیر همه‌جانبه‌ی ویروس کرونا روی بازارهای سهام و زنجیره‌های تأمین و زندگی انسان‌ها، اختصاص چند میلیارد دلار بودجه برای مقابله با همه‌گیری، بسیار منطقی به‌نظر می‌رسد.

شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا در جهان به 115 هزار نفر رسیده است. تاکنون بیش از ۴ هزار نفر در کشور‌های مختلف جان خود را به دلیل ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» از دست داده‌اند.شمار بهبودیافتگان نیز بیش از ۶۴ هزار نفر بوده است. ویروس کرونا نخستین بار در اواخر دسامبر در شهر ووهان چین دیده شد و علی‌رغم تمهیدات دولت این کشور به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت. شمار کشور‌های درگیر شیوع ویروس کرونا به بیش از ۹۵ کشور رسیده است.

ابتلای بیش از 11 هزار نفر در ایران و مرگ بیش از 600 نفر تا تاریخ 23 اسفند 98 از تبعات شیوع این ویروس مرگبار است.