استقبال چین از ابتکار روسیه در مورد برجام و خلیج فارس

يکشنبه،۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸

سخنگوی وزارت امور خارجه چین از ابتکار رئیس جمهوری روسیه برای برگزاری اجلاس سران شورای امنیت به منظور حل و فصل اوضاع خلیج فارس استقبال کرد.

استقبال چین از ابتکار روسیه در مورد برجام و خلیج فارس

جائو لی جیان، در بیانیه ای اعلام کرد از تلاش های روسیه برای کاهش تنش در موضوع هسته ای ایران و تقویت امنیت منطقه ای استقبال می کند.

او گفت: چین همواره قاطعانه از توافق هسته ای ایران حمایت کرده و متعهد به حفظ آن و صلح و ثبات در خاورمیانه است.

این مقام چینی یک بار دیگر یاداوری کرد که پکن مایل است به ارتباطات و هماهنگی های نزدیک با طرف های ذیربط ادامه دهد تا مساله هسته ای ایران با همکاری های طرف های دیگر و به طور مشترک حل و فصل شود.

رییس جمهوری روسیه روز جمعه با اعلام حمایت کشورش از برجام، خواستار برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت به صورت آنلاین با مشارکت ایران و آلمان شد.  

قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تمدید ممنوعیت تسلیحاتی ایران، روز جمعه نتوانست از سد شورای امنیت سازمان ملل متحد بگذرد و شکستی دیگر را در دفتر دیپلماسی زورگویانه آمریکا به ثبت رساند.

رای گیری انجام شده با  ۱۱ رای ممتنع، ۲ موافق (آمریکا و جمهوری دومنیکن) و ۲ مخالف شکست خورد.

حدود ۸۰ روز دیگر مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دولت ترامپ سرنوشت خود را در سیاست خارجی به تمدید تسلیحاتی ایران گره زده است و می‌خواهد از آن برای تبلیغات استفاده کند.

ترامپ که در هجدهم اردیبهشت ۱۳۹۷ به طور یکجانبه به مشارکت آمریکا در برجام خاتمه داد، سیاست موسوم به فشار حداکثری را بر مردم ایران تحمیل کرد تا به زعم خود بتواند درباره نقایص توافقی که همواره آن را فاجعه بار نامیده است، با ایران به توافقی جدید دست یابد.

به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ که متعاقب برجام به تصویب شورای امنیت رسید، ممنوعیت تسلیحاتی ایران پس از ۱۳ سال در ۲۷ مهرماه امسال به پایان می‌رسد. از این رو، آمریکایی‌ها ابتدا قطعنامه بسیار سختگیرانه‌ای متشکل از ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی ارائه دادند.

با مشخص شدن مخالفت جدی کشورها با این قطعنامه که به نوعی اعلام جنگ با ایران محسوب می‌شد، آمریکایی‌ها روز سه‌شنبه قطعنامه خود را اصلاح کردند و به ۲ بند مقدماتی و ۲ بند عملیاتی محدود ساختند.

با این حال اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت با این مساله مخالف بودند چرا که این کار به معنای شلیک تیر آخر به برجام ‌بود از این رو در رای‌گیری به قطعنامه پیشنهادی آمریکا، روسیه و چین به صراحت با آن مخالفت کردند، اروپایی‌ها و غیرمتعهدها هم به آن رای ممتنع دادند و به این ترتیب، آمریکا طعم تلخ شکست دیپلماتیک در برابر ایران را بار دیگر چشید.