آینده توئیتر، با ایلان ماسک یا بدون او؟!

جمعه،۲۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۱:۱۱

ایلان ماسک کارآفرین بلندپرواز، پس از تبدیل شدن به بزرگترین سهامدا توئیتر، به این شبکه اجتماعی پیشنهاد داده با پرداخت حدود ۴۳ میلیارد دلار کل سهام این شرکت را خریداری کند.

آینده توئیتر، با ایلان ماسک یا بدون او؟!

به گزارش اقتصاد کارا به نقل از مدیریت رسانه ، این شخصیت جنجالی و مالک تسلا، اسپیس ایکس، هایپرلوپ، اینترنت فضایی بدون مرز و فعال در حوزه سرمایه گذاری در مریخ، اخیرا ۹.۲ درصد از سهام توییتر را خریده و البته تاکید کرده بود که قصد ندارد عضو هیئت مدیره این شرکت شود. حالا با گذشت چندین روز می‌گوید قصد دارد با خرید کل سهام توییتر تغییراتی اساسی در این شبکه اجتماعی ایجاد کند.

این میلیاردر در نامه‌ای که برای این منظور منتشر کرده نوشته در این مدت دریافته که توییتر در شکل کنونی رشد نخواهد کرد و باید به یک شرکت خصوصی تبدیل شود. در بخش دیگری از نامه آقای ماسک به برت تیلور، رئيس توییتر آمده است: «من چندان علاقه‌ای به چانه زدن ندارم، پیشنهادی هم که ارائه کرده‌ام بهترین و آخرین پیشنهادم است که فکر می‌کنم برای همه سهامداران کنونی هم مطلوب باشد، در صورتی که درخواست من مورد پذیرش قرار نگیرد، در خصوص ۹.۲ درصد از سهام خود تجدید نظر خواهم کرد.»

اظهارات مالک شرکت تسلا به مثابه تهدید علیه سهامداران کنونی توییتر ارزیابی شده است چرا که ایلان ماسک به صراحت می‌گوید یا باید کل توییتر را به همین مبلغ به او بفروشند یا او سهام خود را به فروش خواهد گذاشت. از نکات مهم قابل توجه در این فرآیند، رد کردن عامدانه حضور در هیئت مدیره توییتر از سوی ماسک بوده است؛ چرا که اگر ماسک عضوی از هیئت مدیره می‌شد، دیگر نمی‌توانست سهامی بیش از ۱۵ درصد در این شرکت داشته باشد.

ایلان ماسک که در سال ۲۰۱۹ به توییتر پیوسته بیش از ۸۰ میلیون نفر دنبال‌کننده در این پلتفرم دارد و از این ظرفیت برای اثرگذاری در موضوعات مختلف اقتصادی شرکت‌های خود بهره برده است که از آن جمله می‌توان به تبلیغ چندین ارز دیجیتال اشاره کرد. ایلان ماسک در مقاطع مختلف با به اشتراک گذاشتن تصاویر و محتواهایی در خصوص رمزارزهایی چون دوج و شیبا، در مقاطع مختلف توانسته ارزش این ارزها که از نظر کارشناسان چندان پروژه قوی ندارند، بالا ببرد. این سودها البته اغلب مقطعی بوده‌اند و پس از مدتی به شدت سقوط کرده‌اند.

به هر ترتیب هنوز مشخص نیست مدیران و سهامداران توییتر در نهایت چه تصمیمی در قبال پیشنهاد آقای ماسک خواهند گرفت اما به هر ترتیب خصوصی شدن این شرکت می‌تواند اثرات مهمی بر آینده این پلتفرم بگذارد. ماسک در بخش دیگری از نامه خود می‌گوید از نظر او توییتر پتانسیل فوق‌العاده‌ای برای رشد دارد و او این ظرفیت‌ها را شکوفا خواهد کرد.

واکنش ماسک به شاهزاده عربستانی

در تازه ترین خبر، پس از اینکه ایلان ماسک به توییتر پیشنهاد میلیاردی خرید این رسانه اجتماعی را داد، یکی از سهام‌داران این شرکت مخالفت خود را اعلام کرد؛ از جمله ولید بن طلال، سهام‌دار بزرگ شبکه‌های تلویزیونی، خبری و البته یکی از سهامداران قدیمی و اصلی توییتر که از شاهزادگان عربستانی مخالف بن سلمان است.

بن‌طلال در حساب توییتری خود نوشت که مبلغ پیشنهادی ماسک به ارزش اصلی توییتر نزدیک نیست و به این سبب پیشنهاد ماسک را «رد» کرد. در پاسخ ایلان ماسک در حساب توییتری خود پرسشی چالشی مطرح کرد. او نوشت: سلطنت (عربستان سعودی) به طور مستقیم یا غیر مستقیم مالک چقدر از توییتر است؟ نظرات سلطنت (عربستان سعودی) درباره آزادی بیان روزنامه‌نگاری چیست؟

مقدار سهام واقعی بن‌طلال در توییتر نامشخص است. او در سال ۲۰۱۵، اسکرین شاتی از سهام خود به اشتراک گذاشت که نشان می‌داد او ۵.۲ درصد در توییتر سهم دارد. با این وجود، شرکت سرمایه‌گذاری او بعدها اعلام کرد که سهام او کمتر از ۵ درصد است و از این رو مجبور نیست که از معاملات خود گزارشی را منتشر کند.

ولید بن‌طلال که شاهزاده سعودی و پسر عمومی محمد بن سلمان ولیعهد سعودی است اما مادری لبنانی داشته است، پس از روی کار آمدن بن سلمان بازداشت شد و مقدار زیادی از ثروت او به فرمان بن سلمان موقتاً توقیف شد.

بن طلال هفتمین ثروتمند جهان و از سرمایه‌گذاران بزرگ شبکه‌های عظیم تلویزیونی، ماهواره‌ای و خبری همچون ای‌آر‌تی، فاکس و روتانا و از محبوب‌ترین تهیه کنندگان حامی هنرمندان در بین کشورهای عربی است. او همچنین از سهامداران بزرگ شرکتها و هتل‌هایی مانند اپل، موتورولا، هتل فور سیزن (چهار فصل) و هتل کازیونی پلنت هالیوود در لاس‌وگاس است.

توئیتر به عنوان یک شبکه اجتماعی جهانی که در سال 2006 توسط جک دورسی راه اندازی شد، محبوبیتی فوق العاده دارد و بنا به آمار، 63 درصد از برندهای دنیا، حساب کاربری توئیتر دارند و در حال حاضر روزانه 500 میلیون پیام در آن منتشر می شود.

در سال 2021، مجله تایم ایلان ماسک را به عنوان شخصیت سال و فرد الهام بخش به جهت رویاهای بلندپروازانه اش به ویژه طرح کشتی نوح وی برای بردن همه موجودات زنده به سیاره مریخ انتخاب کرد.