رفع آلودگی هوا با کاشت درختان قرآنی روایی

يکشنبه،۰۱ دي ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۲

در تازه ترین قسمت از برنامۀ تلویزیونی «ثریا» در شبکۀ «افق» موضوع آلودگی هوا مورد بحث و بررسی قرار گرفت. میهمانان این نشست رسانه ای عملکرد دولت و شهرداری تهران را از جهات مختلف مورد نقد و نکوهش قرار دادند.

رفع آلودگی هوا با کاشت درختان قرآنی روایی

برای کاهش آلودگی هوا  و توجه به الگوی درختکاری در شهرها بر مبنای درختانی که در قرآن و روایات مورد اشاره قرار گرفته هم موضوعی بود که کارشناس برنامه به آن پرداخت.

متفاوت ترین نظرات در خلال برنامه را یک خانم از قم با عنوان پژوهشگر محیط زیست ابراز کرد. او گفت: درختانی مانند چنار و انواع سوزنی برگ ها عامل آلودگی هوا هستند. از بنزین ماده ای متصاعد و روی برگ آنها می نشیند که هوا را بیشتر آلوده می کنند.

«نرگس مجتهد نجفی»، به این نکته بسنده نکرد و کاشت درختان غیر مثمر را در راستای اجرای موافقت نامۀ آب و هوایی پاریس دانست و گفت: چون هنوز شورای نگهبان این موافقت نامه را تأیید نکرده اجرای آن ضرورت ندارد. وی حتی افزایش قیمت بنزین را هم در راستای اجرای این توافق نامه دانست و موادی از این توافق را خواند تا نتیجه بگیرد به خاطر اجرای توافق، بنزین گران شده است. این در حالی است که هدف از افزایش قیمت بنزین نگرانی از نیاز به واردات و تحریم های آمریکا و جلوگیری از قاچاق ذکر شده است و تا به حال هیچ کس به پیمان های آب و هوایی و گرمایش زمین ربط نداده بود.وی گفت: بحث گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی با آلودگی هوا متفاوت است و ما باید به آلودگی فکر کنیم نه گرمایش کرۀ زمین چون گرمایش زمین به ما ربطی ندارد.

خانم مجتهد نجفی در نفی «گرمایش کرۀ زمین» به سخنان «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا استناد کرد و جالب این که مجری برنامه نام یک رییس جمهوری دیگر آمریکا را هم به عنوان مخالف ذکر کرد: جرج بوش پسر! او همچنین از کاشت درختان غیر مثمربه شدت انتقاد کرد و گفت: این کار در راستای اجرای مفاد پیمان پاریس است و به جای کاج های بی ثمر آمریکایی و درختانی مانند چنار و عرعر باید با الگوی «باغ و مزرعه قرآنی»، درختان مثمر بکاریم.

وی گفت: درختان کهور و کنوکارپوس و چمن فایده ندارد و باید درختان قرآنی مانند بادام، توت و مرکبات بکاریم. خانم مجتهد نجفی قبلا کاشت درخت زیتون را توصیه می کرد ولی در این برنامه زیتون را وارداتی دانست و رد کرد. وی کاشت درختان غیر مثمر را موجب کم شدن زنبور عسل هم دانست. او از کاشت درخت اکالیپتوس هم پیش از این انتقاد کرده و گفته بود: آب های زیر زمینی را می مکند.

سخنان خانم مجتهد نجفی علیه کاشت درختان غیر مثمر در حالی است که به گواه سفرنامه ها و کتب تاریخی تهران به شهر چنار و اقاقیاهای گل دار شهرت داشته و در میان درختان مثمر بیشتر با درختان انار و البته هیچ درختی به اندازه چنار با تهران شناخته نمی شود تا جایی که تهران را چنارستان می خواندند.

دربارۀ درخت چنار گفته می شود این درخت «مرگ» ندارد و اگر عوامل غیر طبیعی مانع نشود عمر چند هزار ساله هم دارند و خیابان ولی عصر با طول 26 کیلومتر با چنارهای آن شناخته می شوند هر چند به خاطر ساخت برج ها و نیاز به نور خمیده شده اند یا بلوار کشاورز که با نارون ها زیبا شده و هر دو هم غیر مثمرند.

نرگس مجتهد نجفی، تحصیلات خارج فقه و اصول از حوزه های علمیه شاهرود و قم دارد و در حال حاضر در استان قم زندگی می کند.